IPL-behandling

Pigmenteringar/ Solfläckar/ åldersfläckar

Vår Hud producerar extra pigment då den utsätts för sol. Melanin är ett brunt pigment som produceras av Melanocyterna. Funktionen av pigmentcellerna är att skydda huden för skadlig UV strålning från solen.

En del pigmenteringar kan även uppkomma i samband med graviditet eller från olika hormon preparat ex: P-piller.

Vid ca 30-års åldern börjar man se de första tecknen på åldrandet. Huden blir skörare, tunnare och minskar sin elasticitet samt blir torrare. Detta beror på att proteinet Kollagen och Elastin minskar i huden. Även pigmenteringar och blodkärl kan öka i antal i huden pga åldrandet.

IPL-behandling emot

Pigmenteringar / Solfläckar /Åldersfläckar eller Skinrejuvination

En slags blixtljuslampa som producerar ett säkert ljus, har olika våglängd och färg beroende på vilken behandling som skall utföras. Ljuset omvandlas till värmeenergi då den träffar huden.

Cellerna i huden blir aktiverade och jobbar hårdare, stimulerar kollagen nybildningen vilket medför ökad spänst och uppstramning i huden.

Då man tar bort pigmentfläckar, solfläckar, åldersfläckar söker sig IPL-ljuset till de pigmentproducerande Melanocyterna som får de att koagulera och man kan se att pigmenteringarna / fläckarna mörknar direkt på huden.

Sen ”kryper” fläckarna uppåt till hudytan under ca 7-14 dagar, man kan då se lite smutsig ut under denna period och därefter flagar man av de bruna pigmenteringarna. (Precis som du blivit solbränd och flagar av gammal hud).

Man ska ej ha solat på 4 veckor innan behandlingen. Behandlingen tar ca 30 min och man kan bli lite röd och varm i huden efteråt men det brukar gå över på ett par timmar, allt är dock individuellt.

Oftast brukar man göra 1-3 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum.

IPL-behandling för

Skinrejuvination

Värme är bra för huden och då man behandlar med IPL ljus startar en cellförnyelse i huden och produktionen av Kollagen och Elastin ökar dramatiskt.

Resultatet är att huden blir fastare, fina linjer och rynkor reduceras/försvinner.

När det gäller IPL- Skinrejuvination brukar man behandla en serie på 5-6 ggr och med 2-3 veckors mellanrum.

För denna behandling ska man ej ha solat på 4 veckor innan behandlingen. Behandlingen kan ta ca 30 min och huden kan kännas lite röd och varm efteråt men det brukar gå över på ett par timmar.

Generella indikationer för  att ej behandlas med IPL

Personer yngre än 16 år skall ej behandlas.

Gravida eller Personer som har Diabetes eller Epilepsi skall inte behandlas med IPl.

Personer med pacemaker skall ej heller behandlas.

Personer som äter mediciner där man har tillsatt hormoner ex medicin emot astma (Ventolin).

Om man äter viss Antibiotika eller Penicillin som gör att man blir extra ljuskänslig och inte bör vara i solen, skall ej heller behandlas med IPL- ljus.

Bentlon maskin

 fore efter